Tatoeage verwijderen: 50% korting op 1ste behandeling - Klik hier

Zomer peeling: 3 Rose De Mer peels à €379 (t.w.v. € 447) + gratis Cleanser cadeau - Klik hier

Laserontharing: Bij bikinilijn of onderbenen, oksels gratis (t.w.v. €85) - Klik hier

Cryo: 3 behandelingen van €747 nu voor €575 - Klik hier

Veilig je tattoo of PMU verwijderen met de PICOPLUS laser

Gisteren in het nieuws: “Veel laserbehandelingen gaan fout door verkeerd gebruik of niet bekwaam handelen”

Het verwijderen van je tatoeage of permanente make-up is een hele stap. Waar ga je heen om deze behandeling uit te voeren, wie gaat de behandeling uitvoeren en krijg je het gewenste resultaat? Het laseren van tatoeages en/of PMU kan enige tijd in beslag nemen. Het gemiddelde aantal sessies voor het verwijderen van een tatoeage met de PICOPLUS laser ligt tussen de 3 en 7 sessies. Het succes van de behandeling hangt af van de locatie, grootte en de diepte van de inktkleur. Ook kunnen leeftijd en huidtype van de patiënt meespelen en invloed hebben op de duur van het behandeltraject.

Helaas is het zo dat het weg laseren van tatoeages of permanente make-up ook fout kan gaan. Maar waar ligt dit dan precies aan? Het laseren van tatoeages is specialistisch werk. Er bestaan verschillende soorten huidtypen, soorten inkt en manieren om een tatoeage te plaatsen. Hierdoor is het belangrijk om met een juist apparaat en juiste kennis te gaan behandelen.

Op heden mag iedereen zonder enige opleiding en medische kennis met laserapparatuur behandelen. Het kan dus zo zijn dat je in een praktijk terecht komt waarbij dit aan de orde is en er na een behandeling littekenvorming, pigmentvorming of (tweedegraads) verbranding kan ontstaan. Dit is niet het gewenste resultaat, je weg gelaserde tatoeage heeft dan plaats gemaakt voor een huidaandoening. Wil jij een tatoeage of permanente make-up verwijderen? Dan zul je onderzoek moeten doen alvorens je een afspraak maakt.

Waar moet je op letten? Zijn de behandelaars bevoegd om deze behandeling uit te voeren en hebben ze voldoende kennis over de laser zelf? Kies voor een deskundige huidtherapeut die BIG-geregistreerd is.

Mocht het bij jou ooit zijn misgegaan: De stichting Spijt van Tattoo opent woensdag 14 juli het Meldpunt Tattoo Laser Ellende. Hier kunnen mensen die ernstige gevolgen ondervinden van het (onvakkundig) verwijderen van een tattoo gratis een foto van hun huid laten bekijken door een brandwondenspecialist of een plastisch chirurg. Zij zullen je dan adviezen geven over welke stappen je het beste kunt ondernemen.

Veilig laseren bij DermaMedic

Bij DermaMedic kun je terecht voor het verwijderen van je tatoeage of je permanente make-up. Onze Huidtherapeuten zijn aangesloten bij de NVH (Nederlandse Vereniging Huidtherapie) en zijn bekwaam en bevoegd om te werken met lasertherapie. Wij zorgen bij het laseren van een tattoo of PMU ervoor dat we nauwkeurig de instellingen bepalen op het te behandelen gebied waardoor de bijwerkingen van de behandeling minimaal zijn. Hierdoor wordt er op een verantwoorde manier gelaserd en ontstaat er geen pigmentvorming, littekenvorming en/of weefselbeschadiging na de behandeling.

Tevens is de PICOPLUS laser een nieuwe, verantwoorde laser met vele opties (4 verschillende golflengten: 1064, 532, 595 en 660 nm). De PICOPLUS laser maakt gebruik van de nieuwste technologie om inkten en pigmenten te verwijderen, namelijk doormiddel van het leveren van ultrakorte picoseconde energie pulsen in de huid. De laserstraal zorgt ervoor dat de inkt vergruist in hele kleine minideeltjes. Deze deeltjes zijn zo klein dat ze niet meer vast zitten in je huid. Ze worden na de behandeling vanzelf afgevoerd door je lichaam tot de tatoeage niet meer zichtbaar is. De PICOPLUS laser verwijdert alle kleuren tatoeages op elk huidtype veilig, snel en effectief.

Logo Dermamedic