Tatoeage verwijderen: 50% korting op 1ste behandeling - Klik hier

Zomer peeling: 3 Rose De Mer peels à €379 (t.w.v. € 447) + gratis Cleanser cadeau - Klik hier

Laserontharing: Bij bikinilijn of onderbenen, oksels gratis (t.w.v. €85) - Klik hier

Cryo: 3 behandelingen van €747 nu voor €575 - Klik hier

Huidoneffenheden, hoe kom je er vanaf?

Huid-oneffenheden, hoe kom je er vanaf?

Huidoneffenheden kunnen in verschillende vormen en maten op je huid zichtbaar zijn. Ze zijn onschuldig, maar als je je eraan stoort wil je er graag snel vanaf. Op deze pagina leggen we je graag uit wat huidoneffenheden zijn en hoe deze met behulp van de juiste behandelingen helemaal verdwijnen.

Wat zijn huidoneffenheden?

Wat zijn huid-oneffenheden?

Gerstekorrels (milia), ouderdomswratjes (verruca seborrhoica), steelwratjes (fibromen) en bruine of zwarte vlekjes of bultjes (dermatosis papulosa nigra): het zijn allemaal voorbeelden van huidoneffenheden die in je gezicht maar ook elders op je lichaam te zien kunnen zijn.

Wat is de oorzaak van huidoneffenheden?

Wat is de oorzaak van huid-oneffenheden?

Vaak ontstaan huidonregelmatigheden naarmate we ouder worden, al zijn er meerdere oorzaken aan te wijzen:

Hoe herken je huidoneffenheden?

Hoe herken je huid-oneffenheden?

Gerstekorrels (milia)

Gerstekorrels zijn onschuldige bultjes die op iedere leeftijd kunnen voorkomen. Deze kleine witte harde bultjes komen vaak in het gezicht voor, en dan met name rond de ogen en op de wangen. De bultjes jeuken niet en doen geen pijn.

Ouderdomswratjes (verruca seborrhoica)

Ouderdomswratjes komen vaker voor naarmate je ouder wordt. Deze goedaardige wratjes kunnen overal op het lichaam verschijnen, maar zijn meestal in het gezicht en op de romp te zien. Het kunnen half bolvormige, ronde wratachtige plekjes zijn. In het gezicht zijn ze meestal plat. Ouderdomswratjes verdwijnen niet vanzelf. In de loop van de jaren kunnen er meer ontstaan.

Steelwratjes (fibromen)

Steelwratjes zijn veel voorkomende kleine huidkleurige of lichtbruine huiduitstulpingen Ze zien eruit als een klein huidflapje met een dun steeltje. Fibromen komen vaak in meervoud voor en kunnen overal op het lichaam verschijnen. Ze komen het meeste voor rondom de ogen, in de hals, onder de oksels of borsten en in de liezen. Fibromen verdwijnen niet vanzelf. In de loop van de jaren kunnen er meer ontstaan.

Bruine of zwarte vlekjes of bultjes (dermatosis papulosa nigra)

Deze kleine donkere tot zwart gekleurde goedaardige plekjes lijken op wratjes. Ze komen voor in het gezicht en de nek, vooral bij mensen met een gepigmenteerde huid. Meestal ontstaan de vlekjes of bultjes vanaf het 10e levensjaar.

Deze behandelingen verminderen huidoneffenheden

Deze behandelingen verminderen huid-oneffenheden

Verwijderen huidoneffenheden door electrocoagulatie

Electrocoagulatie

Bij elektrocoagulatie branden we de huidoneffenheden weg of dicht door middel van warmte. Dit gebeurt heel secuur, zonder de omliggende huid te beschadigen. Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Deze verdwijnen na een paar dagen vanzelf.
Verwijderen gerstekorrels

Behandeling gerstekorrels

Gerstekorrels verwijderen we door middel van een steriel naaldje. Met het naaldje maken we een kleine opening waarna we de inhoud van de gerstekorrel met de vinger en een steriel gaasje uitdrukken.

Zo gaan we te werk

Als je voor het eerst bij ons een afspraak hebt, starten we met een uitgebreid intakegesprek. Iedereen is uniek, en dus ook elke huid. Bovendien willen we zeker weten of je huidoneffenheden goedaardig zijn. Als we twijfels hebben, sturen we je altijd door naar de huisarts. Zijn je huidoneffenheden goedaardig? Dan bespreken we welke behandelmethode het meest geschikt voor je is en vertellen we je meer over de voor- en nazorg.

Veelgestelde vragen over huidoneffenheden

Nee, je kunt huidoneffenheden niet voorkomen maar wel goed behandelen.

Het laten verwijderen van je huidoneffenheden is geschikt als je last hebt van gerstekorrels (milia), bruine of zwarte huidkleurige vlekjes of bultjes (dermatosis papulosa nigra), ouderdomswratjes (verruca seborrhoica) of steelwratjes (fibromen).

Bij elk huidprobleem besluiten we vooraf welke techniek het beste is om jouw huidoneffenheden te behandelen.

Nee, een behandeling met de Zapper of door middel van elektrocoagulatie is niet pijnloos. Een verdoving is echter niet nodig.
Voor een snelle en mooie genezing is het belangrijk dat je 2 weken voor, tijdens en 2 weken na de behandeling niet onder de zonnebank of in de zon gaat. Daarnaast adviseren we om een hoge zonnefilter te gebruiken om hyperpigmentatie te voorkomen. Tot slot is het belangrijk om de huid niet onnodig te irriteren. Vermijd daarom rokerige ruimtes, de overgang van jou naar warmte, gekruid eten, alcohol en medicatie die bijdraagt aan verwijde vaatjes. Ook is het belangrijk om niet aan de korstjes te krabben die kunnen ontstaan. Deze gaan vanzelf weg.
Na een elektrocoagulatie-behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Deze zullen na ongeveer 3 tot 5 dagen verdwijnen. Het behandelde plekje kan na verloop van tijd weer terugkomen. Helaas is dit niet te voorkomen.

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van het huidprobleem, de hoeveelheid oneffenheden en de grootte ervan. De behandelingen zullen ongeveer om de 14 dagen plaatsvinden, zodat je huid tijd heeft om te genezen en herstellen.

Jouw huid-oneffenheden, onze expertise

Jouw huidoneffenheden, onze expertise

Bij DermaMedic kun je rekenen op eerlijk advies, 15 jaar ervaring, een persoonlijk behandelplan en een huid met zichtbaar minder oneffenheden. Zien we je binnenkort in onze huidkliniek in Sittard of in onze huidkliniek in Valkenburg?
Logo Dermamedic