Tatoeage verwijderen: 50% korting op 1ste behandeling - Klik hier

Zomer peeling: 3 Rose De Mer peels à €379 (t.w.v. € 447) + gratis Cleanser cadeau - Klik hier

Laserontharing: Bij bikinilijn of onderbenen, oksels gratis (t.w.v. €85) - Klik hier

Cryo: 3 behandelingen van €747 nu voor €575 - Klik hier

Een gevoelige huid, hoe kom je er vanaf?

De meeste mensen krijgen vroeg of laat te maken met een gevoelige huid. Je kan dan last hebben van onder meer droogheid, roodheid, jeuk en een branderig of trekkerig gevoel. Op deze pagina leggen we je graag uit wat een gevoelige huid is, hoe deze ontstaat en hoe je met behulp van de juiste behandelingen en producten een gevoelige huid kunt verbeteren.

Wat is een gevoelige huid?

Een gevoelige huid is een huid die uit balans is. Dit kan zich uiten in roodheid, irritatie, onzuiverheden of een vlekkerige of droge huid. Ook klachten als schilfertjes, rode bultjes, jeuk, branderigheid of een trekkerig gevoel komen vaak voor. Daarnaast reageert een gevoelige huid vaak extra snel op bepaalde huidverzorgingsproducten, make-op of weersinvloeden.

Wat zijn de oorzaken van een gevoelige huid?

Er zijn meerdere oorzaken waardoor een gevoelige huid kan ontstaan. Zowel interne als externe factoren spelen een rol:

Tips om een gevoelige huid te verbeteren

Deze behandelingen verbeteren je gevoelige huid

LED-therapie voor verminderen gevoelige huid

LED-therapie

LED-therapie maakt je gevoelige huid van binnenuit gezond. Het is een effectieve en medisch onderbouwde behandelmethode waarbij kleine rode lampjes lichtgolven uitzenden die diep in je huid doordringen en worden omgezet in celenergie. Dit versnelt het natuurlijke herstelproces van je huid, zorgt voor een verbeterde doorbloeding, stimuleert de productie van collageen en elastine en vermindert irritatie.

Facial gezicht goede behandeling voor gevoelige huid

Facials / gezichtsbehandelingen

Om je gevoelige huid te verbeteren kunnen we verschillende soorten facials / gezichtsbehandelingen inzetten, afhankelijk van jouw huid en huidwensen. Een glow facial of de unstress behandeling verminderen bijvoorbeeld irritatie, verbeteren je huidbarrière en helpen nieuwe huidproblemen voorkomen.

Thuisbehandeling en producten

Om je gevoelige huid te verbeteren is er meer nodig dan een behandeling alleen. Daarom houden we altijd een intake als je voor het eerst bij ons komt. Tijdens deze intake richten we ons op de fundamenten van jouw huid en maken we een huidanalyse. Hierna gaan we samen op zoek naar huidverbeteringsproducten die je thuis kunt gebruiken.

De producten waarmee we werken zijn therapeutische producten en bevatten actieve ingrediënten die diep in de huidlagen doordringen. Het gebruik van de juiste producten en cosmetica helpt je om je gevoelige huid de zorg te geven die het verdient.

Advies op maat over voeding, leefstijl en suppletie

Bij DermaMedic geloven we dat voeding en leefstijl een grote impact op je huid hebben. Daarom stellen we naast passende huidverzorgingsproducten ook voedingsadviezen voor je samen, inclusief vrijblijvend advies over voedingssupplementen, en geven we je tips over een gezonde leefstijl.

Veelgestelde vragen over de gevoelige huid

Ja, dit kan. Je huid hoeft niet te worden voorbereid. Wel is het belangrijk dat je je huid ondersteunt met de juiste verzorgingsproducten om behaalde resultaten te behouden. Tijdens de gratis intake geven we je hier graag advies over.

Een gevoelige huid is niet altijd te voorkomen. Wel zijn er een aantal dingen die je kan doen om je gevoelige huid te verbeteren. Zie de hierboven genoemde Tips om een gevoelige huid te verbeteren.

Dit is afhankelijk van de gekozen behandeling en je huid. Na een LED-behandeling zal je huid wat warm zijn en iets rood of roze gekleurd. Dit herstelt zich in korte tijd na de behandeling weer.
Dit is afhankelijk van het type behandeling dat wordt uitgevoerd en de en de mate waarin je last hebt van een gevoelige huid. Je huidtherapeut zal dit altijd in nauw overleg met je bespreken.

Jouw gevoelige huid is onze expertise

Verwacht eerlijk advies, 15 jaar ervaring, een persoonlijk behandelplan en een gezonde, minder gevoelige huid. Zien we je binnenkort in onze huidkliniek in Sittard of in onze huidkliniek in Valkenburg?
Logo Dermamedic