Tatoeage verwijderen: 50% korting op 1ste behandeling - Klik hier

Zomer peeling: 3 Rose De Mer peels à €379 (t.w.v. € 447) + gratis Cleanser cadeau - Klik hier

Laserontharing: Bij bikinilijn of onderbenen, oksels gratis (t.w.v. €85) - Klik hier

Cryo: 3 behandelingen van €747 nu voor €575 - Klik hier

Ongewenste haargroei,
hoe kom je er vanaf?

Ongewenste haargroei kan een flinke belemmering in je dagelijkse leven zijn. Op deze pagina leggen we je graag uit hoe ongewenste haargroei ontstaat, welke soorten overbeharing er zijn en welke behandelingen ongewenste haren effectief verminderen.

Wat is de oorzaak van ongewenste haargroei?

Ongewenste haargroei kan verschillende oorzaken hebben:

Soorten haren

Vellusharen

Vellushaar is de naam voor zacht, niet-gepigmenteerd, donsachtig lichaamshaar. Dit type haar wordt ook wel donshaar genoemd. Vellusharen kunnen bijvoorbeeld voorkomen op je gezicht en rug.

Terminale haren

Terminale haren zijn grover, dikker en vaak gepigmenteerd. Terminale haren komen voor op de hoofdhuid, schaamstreek, wimpers en wenkbrauwen. Ze kunnen bij vrouwen ook voorkomen in het gezicht. Er is dan sprake van overbeharing.

Soorten overbeharing

Hypertrichose

Deze vorm van overbeharing ontstaat op plaatsen waar van nature slechts lichte haargroei aanwezig is. Op armen en benen kunnen de al aanwezige haren langer worden en in aantal toenemen. Ook kunnen er meer fijne haartjes in het gezicht ontstaan. Hypertrichose kan zowel bij mannen als vrouwen voorkomen. De oorzaak is toe te wijzen aan erfelijkheid, maar ook aan medicijngebruik. Hypertrichose ontstaat in de pubertijd.

Hirsutisme

Als er sprake is van overdreven haargroei op plaatsen waar normaal gesproken alleen mannen haargroei hebben, spreken we van hirsutisme. Het betekent dat vrouwen dan een mannelijk beharingspatroon hebben ontwikkeld. Op plaatsen waar gewoonlijk alleen donshaar voorkomt, ontwikkelt zich dan terminaal haar. Hirsutisme kan voorkomen op de kin, bovenlip, wangen, hals, rond de tepels, op de borst, rug en buik.

Deze behandelingen verminderen ongewenste haargroei

Elektrische epilatie ongewenste haargroei

Elektrische epilatie

Met elektrische epilatie worden de storende haren in je gezicht definitief verwijderd. Het is dé behandeling om witte, rode en grijze haren te verwijderen. Deze kleur haren zijn namelijk niet met de laser te behandelen. Na elke behandeling worden de haren dunner en zwakker, waarna ze uiteindelijk zullen verdwijnen.
Haren laseren licht en laserbehandeling

Licht- en laserbehandelingen

Bij DermaMedic werken we met twee lasers om jou definitief van je ongewenste haar af te helpen: de Harmony XL Pro en de Clarity 2 laser. De Harmony XL Pro laser geeft meerdere lichtpulsen kort achter elkaar af. Dit in tegenstelling tot andere lasers waarbij slechts één lichtpuls je huid bereikt. Hierdoor heb je maximaal resultaat in minder tijd. De krachtigste laser op het gebied van laserontharing, de Clarity 2 laser, maakt het mogelijk om ieder huid- en haartype te behandelen. Tijdens een intakegesprek kijken we welke laser het meest geschikt voor jouw huid is.

Veelgestelde vragen over ongewenste haargroei

Nee, ongewenste haargroei kun je helaas niet voorkomen.
Tijdens een laserbehandeling worden de haarfollikels door de warmte vernietigd, waardoor je een licht pijnlijk gevoel kan ervaren. Ook een elektrische epilatiebehandeling kan wat gevoelig zijn, al verschilt dit per persoon.
Na het afronden van een laserbehandelingstraject blijft gemiddeld 80-85% van de behandelde haartjes voor meerdere jaren weg. Bij elektrische epilatie ligt dit percentage rond de 90%.

Haren hebben verschillende groeifases: de groeifase, de overgangsfase en de rustfase. Om een haar definitief te behandelen, moet het haar zich in de eerste haargroeifase bevinden. Niet alle haren bevinden zich tegelijk in deze groeifase. Voor een duurzaam resultaat moet het gebied daarom meerdere keren behandeld worden.

Voor laserbehandelingen geldt dat je gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig hebt. Meestal zitten er zo’n zes tot acht weken tussen de behandelingen. Dit heeft te maken met het groeitempo van de haren. Elektrische epilatie is tijdrovender. De behandeling kan meerdere jaren duren, afhankelijk van de dikte van je haren, het te behandelen gebied en de hoeveelheid beharing.

Voor een succesvolle behandeling moet het haareinde in de follikel aanwezig zijn. Daarom mag je voorafgaand aan de behandeling je haar niet meer plukken, harsen of epileren. Wel mag je je haren scheren of knippen. We raden je aan om dit twee dagen voor je eerste afspraak te doen.

Kom je op intakegesprek, dan vragen we om je haren te laten staan zodat ze voor de huidtherapeut goed zichtbaar zijn. Op basis van je haargroei bepalen we de instellingen van de laser voor een zo optimaal mogelijk resultaat. Verder adviseren we om 4 weken voor en 2 weken na de behandeling niet intensief te zonnen (denk aan een zonvakantie). Ook is het belangrijk dat je een zonnefactor met SPF50 gebruikt.

Zowel laserontharing als elektrische epilatie kan door je zorgverzekeraar worden vergoed. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de exacte vergoeding. Het laseren van ongewenste haren in het gezicht wordt vaak vergoed als je aanvullend bent verzekerd. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Voor transseksuelen geldt meestal een bepaald budget.

Jouw ongewenste haargroei is onze expertise

Verwacht eerlijk advies, 15 jaar ervaring en een resultaat waar je al zo lang naar verlangt. Na een laserbehandelingstraject of elektrische epilatie ben je definitief van je ongewenste haargroei af! Zien we je snel in onze huidkliniek in Sittard of onze huidkliniek in Valkenburg?

Logo Dermamedic