Tatoeage verwijderen: 50% korting op 1ste behandeling - Klik hier

Zomer peeling: 3 Rose De Mer peels à €379 (t.w.v. € 447) + gratis Cleanser cadeau - Klik hier

Laserontharing: Bij bikinilijn of onderbenen, oksels gratis (t.w.v. €85) - Klik hier

Cryo: 3 behandelingen van €747 nu voor €575 - Klik hier

Acnelittekens, hoe kom je er vanaf?

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem. Vaak hebben jongeren in de puberteit er last van, maar acne kan ook op latere leeftijd voorkomen. Als gevolg van acne kunnen littekens ontstaan, of plekjes met afwijkend pigment. Op deze pagina leggen we je graag uit wat acne precies is en hoe je met behulp van de juiste behandelingen en producten acne aanzienlijk kunt verminderen.

Wat zijn acnelittekens?

Acnelittekens zijn littekens die ontstaan na acne.
Ze zien eruit als putjes, gaatjes of onregelmatige deukjes. Ook kan je huid rondom de littekens wat verkleurd zijn. Nadat acne uitgedoofd is, herstelt de huid zich meestal redelijk goed. Als de ontstekingen echter diep en hardnekkig waren, kunnen bindweefselvezels blijvend beschadigd zijn. Er ontstaan dan littekens. Acnelittekens komen het meeste voor op de wangen, kin en schouders.

Hoe ontstaan acnelittekens?

Uit onderzoek blijkt dat acnelittekens ontstaan wanneer er sprake is geweest van een forse ontsteking. Hoe groter de ontsteking, en hoe regelmatiger die ontsteking voorkomt hoe groter de kans op huidbeschadiging en dus op littekens. Daarnaast kunnen de volgende factoren ook een rol spelen op het ontstaan van littekens en/of het verergeren ervan:

Tips om acnelittekens verminderen

Deze behandelingen verminderen acnelittekens

Microneedling behandeling tegen acnelittekens in kliniek

Microneedling

Tijdens een microneedling behandeling brengen we fijne naaldjes in je huid aan. Hierdoor ontstaan kleine gaatjes die de natuurlijke genezingsrespons van je huid stimuleren en de productie van collageen en elastine bevorderen. Microneedling helpt acnelittekens te verminderen en je huidtextuur te egaliseren.
Medische of chemische peeling voor minder zichtbaar maken acnelittekens

Medische peeling / TCA-peeling

Een medische peeling is een populaire huidbehandeling die acnelittekens minder zichtbaar maakt. Tijdens deze peeling wordt Trichloorazijnzuur op je huid aangebracht. Dit type zuur dringt diep in je huid door en zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag afschilfert, waardoor de frisse nieuwe huid eronder zichtbaar wordt.
Laserebehandeling om littekens gezicht te verminderen in Sittard of Valkenburg

Laserbehandeling

Bij DermaMedic werken we met verschillende lasers die op verschillende huidlagen werken. Zo krijg je het beste resultaat. De lasers Erbium YAG en de Picoplus laser zijn in staat om heel selectief je bovenste huidlaag te vernieuwen waardoor acnelittekens verminderen. In sommige gevallen zetten we ook de Erbium Glass 1540 nm laser in. IPL gebruiken we om de kleurverschillen in je huid te behandelen.

Thuisbehandeling en producten

Om je acnelittekens te verminderen, is alleen een behandeling niet voldoende. Daarom houden we altijd een intake als je voor het eerst bij ons komt. Tijdens deze intake richten we ons op de fundamenten van jouw huid, o.a. op basis van een huidanalyse. Hierna gaan we samen op zoek naar huidverbeteringsproducten die je thuis kunt gebruiken.

De producten waarmee we werken zijn therapeutische producten en bevatten actieve ingrediënten die diep in de huidlagen doordringen. Ze zijn ondersteunend aan de behandeling en helpen je om je littekens te verminderen.

Veelgestelde vragen
over acne littekens

Het is sterk aan te bevelen om je huid goed voor te bereiden op een acnelittekenbehandeling. Uit onderzoek is gebleken dat een huid die thuis met therapeutische producten behandeld wordt, tot wel 80% betere resultaten boekt dan een huid die niet op een behandeling is voorbereid.
Acnelittekens zijn niet altijd te voorkomen. Wel zijn er een aantal dingen die je kan doen om acnelittekens te verminderen. Zie hiervoor de bovengenoemde Tips om acnelittekens te verminderen.
Je huid kan schilferig, rood en/of gezwollen zijn, afhankelijk van het type behandeling en de intensiteit van de behandeling. Tijdens het intakegesprek kan je huidtherapeut je hier meer over vertellen.
Dit is afhankelijk van het type behandeling dat wordt uitgevoerd en de ernst van je acnelittekens. Jouw huidtherapeut zal dit altijd in nauw overleg met je bespreken.
Door middel van medische peelings, microneedling en laserbehandelingen maken we de littekens oppervlakkiger. Hierdoor zullen ze minder zichtbaar zijn. Volledig verdwijnen zullen ze helaas nooit.
In de meeste gevallen dekt jouw aanvullende zorgverzekering een acnelittekenbehandeling. Vaak wordt de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed zonder dat dit invloed heeft op jouw eigen risico. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de precieze voorwaarden.
Helaas vergoeden zorgverzekeraars geen huidverbeteringsproducten. Camouflerende producten kunnen soms wel worden vergoed. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de exacte vergoedingen.

Jouw huid met acnelittekens,
is onze expertise

Verwacht eerlijk advies, 15 jaar ervaring, een persoonlijk behandelplan en zichtbaar minder acnelittekens. Zien we je binnenkort in onze huidkliniek in Sittard of in onze huidkliniek in Valkenburg?
Logo Dermamedic