Tatoeage verwijderen: 50% korting op 1ste behandeling - Klik hier

Zomer peeling: 3 Rose De Mer peels à €379 (t.w.v. € 447) + gratis Cleanser cadeau - Klik hier

Laserontharing: Bij bikinilijn of onderbenen, oksels gratis (t.w.v. €85) - Klik hier

Cryo: 3 behandelingen van €747 nu voor €575 - Klik hier

Grove poriën, hoe kom je er vanaf?

Grove poriën kunnen je behoorlijk onzeker maken. Op deze pagina leggen we je graag uit wat grove poriën zijn, hoe ze ontstaan en hoe je met behulp van de juiste behandelingen en producten grove poriën aanzienlijk minder zichtbaar maakt.

Wat zijn grove poriën?

Poriën zijn de kleine openingen van onze huid. Ze zijn verbonden aan talgklieren of zweetklieren. Via je poriën wordt talg verspreid over je huid. Dit zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt en beschermt je onder andere tegen infecties en jeuk. Als je huid te veel talg aanmaakt, ontstaat er een verstoring in de talgproductie. Hierdoor kan een verstopping in de porie ontstaan, waardoor de porie verwijdt. We spreken dan van grove poriën. Dit gaat vaak gepaard met onzuiverheden en mee-eters.

Wat is de oorzaak van grove poriën?

Er zijn meerdere oorzaken waardoor grove poriën kunnen ontstaan. Zowel interne als externe factoren spelen een rol:

Tips om grove poriën minder zichtbaar te maken

Deze behandelingen maken grove poriën minder zichtbaar

Microneedling om rosacea en roodheden huid te verminderen

Microneedling

Microneedling is een minimaal ingrijpende behandeling die je huid in de diepte behandelt. Doordat het natuurlijke genezingsproces van je huid wordt gestimuleerd, vernieuwd je huid van binnenuit en worden grove poriën effectief aangepakt. Ook herstelt microneedling de vochtbalans van je huid en verbetert het de elasticiteit.
Medische of chemische peeling voor verminderen grove porien

Medische peelings

Een medische peeling helpt bij het verwijderen van dode huidcellen, vermindert grove poriën aanzienlijk en verbetert de algehele textuur van je huid. Voor een optimaal resultaat is een combinatiebehandeling met microneedling ook mogelijk, afhankelijk van je huid en wensen.
Combinatie behandelingen voor grove porien huid

Laserbehandeling Erbium YAG laser

De Erbium YAG 2940 laser is een van de beste en meest geavanceerde lasers op de markt. Door het gebruik van deze laser wordt je bovenste huidlaag heel selectief vernieuwd en verdwijnen grove poriën aanzienlijk.

Laserbehandeling tegen grove porien

Combinatiebehandeling

Tijdens een combinatiebehandeling maken we gebruik van verschillende technieken die elkaar versterken. Dat kan bijvoorbeeld een medische peeling zijn, microneedling en een facial. Onze huidtherapeuten adviseren de meest geschikte combinatiebehandeling(en) voor het mooiste resultaat.

Thuisbehandeling en producten

Om je grove poriën te verminderen, is er meer nodig dan een behandeling alleen. Daarom houden we altijd een intake als je voor het eerst bij ons komt. Tijdens deze intake richten we ons op de fundamenten van jouw huid, o.a. op basis van een huidanalyse. Hierna gaan we samen op zoek naar huidverbeteringsproducten die je thuis kunt gebruiken.

De producten waarmee we werken zijn therapeutische producten en bevatten actieve ingrediënten die diep in de huidlagen doordringen. Ze zijn ondersteunend aan de behandeling en helpen je om nieuwe onzuiverheden te voorkomen en de aanwezige grove poriën aanzienlijk te verminderen.

Veelgestelde vragen over grove poriën

Grove poriën zijn niet altijd te voorkomen. Wel zijn er een aantal dingen die je kan doen om grove poriën minder zichtbaar te maken. Zie de hierboven genoemde Tips om grove poriën minder zichtbaar te maken. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je grote poriën niet kunt verkleinen, maar de zichtbaarheid wél kunt verminderen.
Nee, je huid moet altijd worden voorbereid met de juiste producten. Tijdens de gratis intake maken we een behandelplan op maat waarin we je adviseren over het gebruik van producten die ondersteunend aan de behandeling zijn.
Dit is afhankelijk van de gekozen behandeling en je huid. Tijdelijke klachten als roodheid, jeuk en een warm gevoel komen regelmatig voor. Na een laserbehandeling ontstaan op het behandelde gebied vaak kleine korstjes. Deze verdwijnen na een paar dagen vanzelf.
Dit is afhankelijk van het type behandeling dat wordt uitgevoerd en de en de mate waarin je last hebt van grove poriën. Jouw huidtherapeut zal dit altijd in nauw overleg met je bespreken.
Nee, een behandeling wordt alleen vergoed als er ook sprake is van acne. In de meeste gevallen dekt jouw aanvullende zorgverzekering een acnebehandeling. Vaak wordt de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed zonder dat dit invloed heeft op jouw eigen risico. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de precieze voorwaarden.

Jouw huid met grove poriën is onze expertise

Verwacht eerlijk advies, 15 jaar ervaring, een persoonlijk behandelplan en zichtbaar minder grove poriën. Zien we je binnenkort in onze huidkliniek in Sittard of onze huidkliniek in Valkenburg?
Logo Dermamedic