Tatoeage verwijderen: 50% korting op 1ste behandeling - Klik hier

Zomer peeling: 3 Rose De Mer peels à €379 (t.w.v. € 447) + gratis Cleanser cadeau - Klik hier

Laserontharing: Bij bikinilijn of onderbenen, oksels gratis (t.w.v. €85) - Klik hier

Cryo: 3 behandelingen van €747 nu voor €575 - Klik hier

Roodheid,
hoe kom je er vanaf?

Couperose, rode adertjes, rosacea, zichtbare gesprongen vaatjes… Er worden verschillende termen gebruikt om de vaak storende en opvallende bloedvaatjes in het gezicht te benoemen. Op deze pagina leggen we je graag uit wat deze huidproblemen precies zijn en hoe je met behulp van de juiste behandelingen en producten roodheden als couperose en rosacea aanzienlijk vermindert.

Wat is couperose en rosacea?

Couperose en rosacea zijn de meest voorkomende huidproblemen die roodheden in het gezicht veroorzaken. Wanneer we spreken van couperose, spreken we over kleine uitgezette bloedvaatjes. Couperose ontstaat doordat adertjes in de huid slapper worden. Zodra de wand van deze adertjes verslapt, verwijderen de adertjes en worden ze zichtbaar in je gezicht. Rosacea ontstaat meestal rond het 30ste levensjaar. Het kenmerkt zich door de opvallend felrode kleur van bijvoorbeeld de neus, wangen, het voorhoofd en de kin. De belangrijkste klachten zijn overmatig blozen met warmtegevoel en blijvende roodheid. Als je last hebt van rosacea, zijn er ook vaak bloedvaatjes, pukkels (papels) en puistjes (pustels) zichtbaar.

Wat is de oorzaak van roodheden?

Er zijn meerdere oorzaken waardoor roodheid in je gezicht ontstaat. Zowel interne als externe factoren kunnen een rol spelen:

Tips om roodheid te verminderen

Welke behandelingen verminderen roodheden?

Microneedling behandeling roodheid huid

Microneedling

Tijdens een microneedling behandeling brengen we fijne naaldjes in je huid aan. Hierdoor ontstaan kleine gaatjes die de natuurlijke genezingsrespons van de huid stimuleren. Microneedling helpt rosacea en andere roodheden te verminderen en je huidteint te egaliseren.
Medische peeling voor verminderen roodheid rosacea en couperose

Medische peelings

Een medische peeling is een uitstekende behandeling om rosacea te verminderen en je huidskleur te egaliseren. Tijdens een medische peeling wordt een vloeistof met een hoge concentratie werkstoffen op de huid aangebracht. Hierdoor verdwijnt de bovenste huidlaag en wordt de frisse nieuwe huid eronder zichtbaar. Ook maakt het je huid weerbaarder voor invloeden van buitenaf.
Met make-up roodheid gezicht wegwerken

Camouflagetherapie

Om de roodheden in je gezicht, hals en decolleté minder opvallend te maken biedt Lycogel uitkomst. Deze ademende, kleurcorrigerende camouflage combineert cosmetische en huidverzorgingstechnologieën en zorgt voor een mooie en natuurlijke dekking.
Laserbehandeling roodheid gezicht of lichaam

Licht- en laserbehandeling

Een licht- of laserbehandeling is een effectieve manier om couperose en rosacea te verminderen. De hooggeconcentreerde lichtbundel die in het bloedvaatje wordt gestraald, absorbeert de rode kleurstof van het bloed en zet het licht om in warmte. De warmte vernietigt vervolgens de bloedvatwand waardoor deze verdwijnt.
Wat zijn goede behandelingen voor verminderen roodheden

LED-therapie

LED-therapie is een veelzijdige en medisch onderbouwde behandelmethode die helpt om je huid van binnenuit gezond te maken en onder meer rosacea te verminderen. Bij DermaMedic werken we met LED-therapie op basis van rood licht.

Thuisbehandeling en producten

Tijdens jouw intake en huidanalyse richten we ons op de fundamenten van jouw huid met roodheden, couperose en rosacea. Hierna gaan we samen op zoek naar huidverbeteringsproducten die je thuis kunt gebruiken.

De producten waarmee we werken zijn therapeutische producten en bevatten actieve ingrediënten die diep in de huidlagen doordringen. Ze zijn ondersteunend aan de behandeling en helpen je couperose, rosacea en overige roodheden zichtbaar te verminderen en de teint van je huid te egaliseren.

Advies op maat over leefstijl en voeding

Leefstijl kan een aanzienlijke invloed hebben op de mate waarin je last hebt van roodheden. Soms speelt voeding ook een rol. Daarom stellen we samen met jou een voedingsadvies op, inclusief vrijblijvend advies over voedingssupplementen, maar kijken we vooral naar je leefstijl en eventuele triggers. Uit onderzoek is gebleken dat onder andere hormonale schommelingen en stress van invloed kunnen zijn op rosacea en couperose.

Veelgestelde vragen over roodheden

Als je huidconditie en de roodheden dit toelaten kan dit wel. Ook bij couperose kunnen we direct overgaan tot laseren. Heb je last van rosacea? Dan is het wel nodig om je huid voor te bereiden met de juiste producten.

Roodheden zijn niet altijd te voorkomen. Wel zijn er een aantal dingen die je kan doen om roodheden, rosacea en couperose te verminderen. Zie hiervoor onze bovengenoemde Tips om roodheid te verminderen.

Dit is afhankelijk van het type behandeling en je huid. Tijdelijke klachten als roodheid, schilfering en zwelling komen regelmatig voor.
Dit is afhankelijk van het type behandeling dat wordt uitgevoerd en de en de mate waarin je last hebt van roodheden, couperose en/of rosacea. Jouw huidtherapeut zal dit altijd in nauw overleg met je bespreken.
Een couperose behandeling of een rosacea behandeling kan worden vergoed als je aanvullend bent verzekerd. Informeer bij je zorgverzekeraar of deze behandeling wordt vergoed.

Jouw huid met roodheden is onze expertise

Verwacht eerlijk advies, 15 jaar ervaring, een persoonlijk behandelplan en zichtbaar resultaat. Een mooie, gezonde en stralende huid ligt bij DermaMedic binnen jouw handbereik!
Logo Dermamedic