Tatoeage verwijderen: 50% korting op 1ste behandeling - Klik hier

Zomer peeling: 3 Rose De Mer peels à €379 (t.w.v. € 447) + gratis Cleanser cadeau - Klik hier

Laserontharing: Bij bikinilijn of onderbenen, oksels gratis (t.w.v. €85) - Klik hier

Cryo: 3 behandelingen van €747 nu voor €575 - Klik hier

Pigment na de zomer?

Door veel aan de zon blootgesteld te worden, raakt je huid gevoelig voor de vorming van pigmentvlekken. Het kan leiden tot hyperpigmentatie (te veel pigment) maar ook hypopigmentatie (minder worden of verdwijnen van pigment). Bij hyperpigmentatie wordt de overproductie van melanine in gang gezet en kleurt de huid donkerder. Je kunt hierbij denken aan sproetjes, café-au-lait vlekken en melasma. Er verschijnen donkergekleurde vlekken op de huid in allerlei verschillende vormen en afmetingen. Bij oudere huiden kunnen ouderdomsvlekken ontstaan, dit noemen we lentigo solaris. Dit is een huidafwijking waarbij er door zonlicht donkere pigmentvlekken in de huid ontstaan. Vooral lichtere huidtypes zijn hier gevoeliger voor. Naast donkere verkleuringen kunnen erdoor overmatig zonnen ook hypopigmentaties ontstaan. Bij hypopigmentatie is het zo dat er melanine verloren gaat waardoor er juist een lichter gekleurde vlek ontstaat.

Verschillende soorten hyperpigmentatie

Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) zien we vaker bij mensen die last hebben van acne. Na een ontsteking ontstaat er vaak een rood vlekje wat langzaam vervaagd naar een pigmentvlekje. Dit wordt PIH genoemd.

Melasma zien we vaak bij vrouwen en minder bij mannen. Dit is te herkennen aan een grillig gevormde bruine vlek (vaak in het gelaat). Vaak ontstaat melasma door een combinatie van aanleg, zonlicht, hitte en hormoonhuishouding. Ze komen veelal voor bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd.

Lentigo solaris is een vorm van pigment dat ontstaat door te veel blootstelling aan de zon. Deze vlekken zijn zowel in de zomer als in de winter zichtbaar.

Wat kun je zelf doen?

Het is heel belangrijk om in de zomer je huid goed te beschermen tegen de zon, het liefste met een (dag) crème met spf 30 of 50. Maar! Ons advies is om dagelijks een spf te gebruiken, het hele jaar door! Het reinigen van de huid is ook heel belangrijk, elke ochtend en elke avond, zodat alle vuil, vet en talg verwijderd wordt en je de kans op ontstekingen gaat verkleinen.

Ook is het na de zomer belangrijk dat de verdikte huidlaag weer dunner gaat worden. Hiervoor heb je een exfoliant nodig. Dit is een product wat de dode huidcellen gaat oplossen. Daarnaast werkt het verhelderend op PIH, lost de talg op en zorgt het ervoor dat de huid beter gehydrateerd is.

Wat kunnen wij voor jou doen?

Uiteraard is het gebruik van producten thuis heel belangrijk, maar nog beter is om de huid na de zomer grondig aan te pakken. Hiervoor zijn meerdere behandelingen mogelijk, zo kunt je denken aan:

Microneedling

Microneedling is een effectieve manier om huidverbetering te bewerkstelligen, waarbij de huid in de diepte vernieuwd en verbeterd wordt, zonder de bovenste huidlaag te beschadigingen. Bij microneedling maken we gebruik van kleine naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Dit zorgt ervoor dat de huid zich onmiddellijk op een natuurlijke manier gaat herstellen. Daarnaast wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Door de automatische, verticaal vibrerende naaldjes en de instelbare diepte van de naaldjes wordt de effectiviteit van de behandeling verhoogd en verbetert de opname van producten.

Laserbehandeling pigment

Alleen donkere (dus geen witte) pigmentvlekken komen in aanmerking voor laserbehandeling. Deze pigment vlekken zijn veroorzaakt door blootstelling aan te veel zonlicht. Deze pigmentvlekken (ouderdomsvlekjes) komen voornamelijk voor in het gezicht, decolleté en de handen.

Bij de behandeling van pigmentvlekken penetreert de lichtbundel in de huid en wordt zeer selectief door het pigment in de pigmentvlek opgenomen. Dit zorgt ervoor dat het lichaam de ongewenste pigmentcellen als het ware kan opruimen terwijl de omliggende cellen onbeschadigd blijven.

Cosmelan

Cosmelan is een depigmenterende en pigmentatie regulerende behandeling. Cosmelan is intensief corrigerend op pigmentstoornissen van de huid. Daarnaast gaat het preventief overproductie van pigment tegen, waardoor de ontwikkeling van nieuwe stoornissen wordt geremd en gecontroleerd. Door de dubbele werking, corrigerend en controlerend, wordt zowel op korte als lange termijn het pigment onder controle gehouden.

Tran3x behandeling

Depigmenterende behandeling voor milde tot matige pigmentvlekken in het gezicht of op het lichaam. De behandeling bevat een hoog geconcentreerde werkstof: tranexaminezuur. Tranexaminezuur heeft een depigmenterende werking en is op 3 manieren werkzaam; het werkt positief op roodheid, is ontstekingsremmend en werkt pigmentatie verminderend.

Logo Dermamedic