Tatoeage verwijderen: 50% korting op 1ste behandeling - Klik hier

Zomer peeling: 3 Rose De Mer peels à €379 (t.w.v. € 447) + gratis Cleanser cadeau - Klik hier

Laserontharing: Bij bikinilijn of onderbenen, oksels gratis (t.w.v. €85) - Klik hier

Cryo: 3 behandelingen van €747 nu voor €575 - Klik hier

Gezellige rode wangetjes, of toch niet?

Wie kent ze niet, rode wangen op een koude winterdag of rode wangen tijdens spannende momenten. Daarnaast zijn er ook mensen die last hebben van chronische roodheden. Maar niet getreurd, de meeste van deze roodheden zijn goed te behandelen. Daar vertellen wij je in deze blog graag iets meer over.

Maar eerst gaan we wat dieper in op het ontstaan van deze roodheden. De roodheden in het gelaat ontstaan meestal doordat vaatjes in de huid verslappen. Door het verslappen van de vaatwandjes gaan de vaten uitzetten. Dit resulteert in zichtbare vaatstructuurtjes in de huid of roodheden.

Er zijn meerdere factoren die hierbij een rol kunnen spelen. Als er meerdere mensen in de familie zijn met roodheden vergroot dit de kans op ontwikkelen ervan. Ook de zon, stress, alcohol, bepaalde medicatie en wisselingen in temperatuur zijn externe factoren die een invloed kunnen uitoefenen. De oorzaak hiervan is de toegenomen bloedcirculatie, hierdoor stroomt er ook meer bloed door de kleine haarvaatjes in ons gelaat. Het eten van pittige voedingsmiddelen of kruiden wordt tevens afgeraden bij gevoeligheid voor roodheden.

Er zijn verschillende type roodheden. Zo kunnen we de onderstaande vormen onderscheiden:


De huidtherapeute kan goed beoordelen om welk type roodheid het bij u gaat. Hiervoor kunt u bij ons vrijblijvend een intake gesprek inplannen.

U weet nu een beetje over het ontstaan van die, veelal ontsierende, roodheden. Waarschijnlijk bent u echter veel nieuwsgieriger naar de oplossingen. Daarover kunnen we vrij makkelijk zijn, de ontsierende roodheden zijn namelijk relatief eenvoudig te behandelen door middel van laser therapie. Een behandeling met onze vaatlaser is in de meeste gevallen de aangewezen manier om roodheden te verminderen. Door gebruik te maken van een geavanceerde laser kan er heel nauwkeurig op de storende vaatjes gewerkt worden. Het natuurlijke genezingsproces van de huid wordt aangesproken waardoor vaatjes worden verminderd. Hierbij wordt er geen schade aangebracht aan de huid of omliggende weefsels. De behandeling is dus heel veilig en efficiënt.

Om het optimale resultaat te bereiken zijn er doorgaans gemiddeld 4 behandelingen nodig. Echter zijn er bij ons in de kliniek ook vaak mensen die al na 2 of 3 behandeling zeer tevreden zijn met het behaalde resultaat.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Schroom niet en neem snel contact met ons op. Het najaar is de perfecte tijd om een behandeltraject te starten. Tijdens een vrijblijvend en gratis intakegesprek zullen wij een behandelplan opstellen gebaseerd op uw specifieke wensen en situatie.

Tot snel!

Liefs,

Team DermaMedic

Logo Dermamedic