Tatoeage verwijderen: 50% korting op 1ste behandeling - Klik hier

Zomer peeling: 3 Rose De Mer peels à €379 (t.w.v. € 447) + gratis Cleanser cadeau - Klik hier

Laserontharing: Bij bikinilijn of onderbenen, oksels gratis (t.w.v. €85) - Klik hier

Cryo: 3 behandelingen van €747 nu voor €575 - Klik hier

In de zomer naar de huidtherapeut

Heerlijk! Het is weer zomer. We genieten weer volop van het zonnetje. Op het terras, in de tuin of op de fiets. Ons mooie bruine tintje willen we natuurlijk het liefst zo lang mogelijk behouden.

Sommige mensen denken dat ze hun afspraak bij de huidtherapeut moeten afzeggen of uitstellen vanwege het mooie weer maar dat hoeft niet! Jouw behandeling kan gewoon doorgaan in de zomer. We behandelen jouw huid namelijk het hele jaar door, veilig en effectief.

Zonbescherming – het hele jaar door

Een mooie huid vraagt om bescherming tegen de zon, het hele jaar door, dus niet alleen ’s zomers.

In de zomer vraagt onze huid alleen wat extra aandacht. De zon maakt onze huid namelijk wat gevoeliger, daar hebben we geen invloed op maar wel op de bescherming van onze huid.

Wist je dat huidbehandelingen wereldwijd worden uitvoert in de zomer? In landen waar de zon de hele dag schijnt, zoals in Miami, Florida mensen alleen anders om met de zon en zorgen ze het hele jaar door voor goede bescherming van hun huid. Ze vermijden vaak de heetste uren van de dag, dragen een hoed of pet of passen hun kleding aan.

Het verschil met Nederland? Als hier de zon een keer volop schijnt willen we in korte tijd zo snel mogelijk bruin worden. Langdurig zonnen draagt echter niet bij aan die mooie en gezonde huid die we nastreven.

Je huid in topconditie, ook in de zomer!

Een beetje extra aandacht voor je huid, zorgt in de zomer voor een blijvend frisse en gezonde uitstraling. Als je je huid in de zomer goed beschermt, zal jouw huid zichzelf na de behandeling bij de huidtherapeut goed kunnen herstellen en ben je beschermd tegen UV-straling. Smeer regelmatig met een goede zonnebrandcrème en draag een hoed of pet. Zo houd je je huid in topvorm, voorkom je huidproblemen en geniet je extra lang van de zomer en dat mooie bruine egale kleurtje.

Huidbehandelingen speciaal voor de zonnige zomermaanden 

Om je huid in de zomer net dat beetje extra te geven en de nadelige effecten van de zon te voorkomen of tegen te gaan, bieden we speciale huidprogramma’s voor de zomer, zoals onze summer peeling, de rose de mer light (onze 100% natuurlijke peeling) of een microneedling behandeling.

De verschillende behandelingen zorgen ervoor dat de verdikte huid en onzuiverheden weer verminderen. Het voorkomt pigmentvlekjes en huidveroudering en het geeft een stralende teint. Intensieve voeding en hydratatie en zorgen voor een beter werkende huid.

Onze huidtherapeuten adviseren jou graag zodat je het hele jaar door een mooie en stralende huid hebt.

Jouw huidbehandeling in de zomer kan dus gewoon doorgaan!

Peeling

Ook een peeling in de zomer is geen probleem en zelfs vaak hard nodig. Onze huid wordt wat droger in de zomer door de zon er je kunt last krijgen van pigmentvlekken.

In de zomer maken we gebruik van een speciale huidtherapeutische zomerpeeling. De antioxidanten in de peeling zorgen ervoor dat pigmentvlekken en huidveroudering geen kans krijgen. Ook bij acne en droge en doffe huid, klachten die vaak verergeren in de zomer, is deze zomerpeeling heel geschikt.

Afhankelijk van jouw huid gebruiken we een melkzuurpeeling, vitamine C peeling, Mandelic -of 100% natuurlijk peeling.

Na de behandeling zul je merken dat je huid weer straalt en mooi en egaal kleurt in de zon. De zomerpeeling is geschikt voor ieder huidtype. Na de behandeling is het uiteraard weer belangrijk om je goed te beschermen met een goede zonnebrandcrème.

Acnebehandeling extra belangrijk in de zomer

Ook je afspraak voor een acnebehandeling in de zomer kan gewoon doorgaan.

Acnebehandelingen kunnen gedurende het hele jaar worden uitgevoerd maar juist in de zomer is het belangrijk om acne onder controle te houden en de juiste huidproducten te gebruiken.

Onder invloed van de zon wordt je huid in de zomer wat dikker. Op deze verdikte laag vinden we wat meer dode huidcellen en vaak wat meer ophoping van talg onder de huid. Je kunt hierdoor meer last krijgen van acne door het ontstaan van (onderhuidse) talgophopingen en ontstekingen.

Bij acne zetten we peeling, microneedling, led- of lasertherapie in. In de zomer kiezen we voor behandelingen die de huid niet lichtgevoeliger maken.

Afhankelijk van jouw huid gebruiken we lasertherapie of peelings. Deze behandelingen kunnen de huid wel gevoeliger maken voor zonlicht en het risico op verbranding vergroten. Bescherm je huid daarom goed tegen de zon met een zonnebrandcrème met een hoge SPF en zoek de zon niet actief op. Ben je recent toch verbrand, dan adviseren we om een afspraak te maken om de huid te kalmeren. Voorkom altijd dat je verbrandt door goed te smeren!

Laser ontharen in de zomer

Ook in de zomer kan je afspraak voor laserontharing gewoon doorgaan.

In het verleden was de behandeling van de zongebruinde huid niet altijd mogelijk maar tegenwoordig kan dat zonder problemen omdat we bij Dermamedic alleen werken met de nieuwste en modernste lasers, die geschikt zijn voor ieder huidtype en huidskleur. Dus ook de huid met een zomers teintje of donkere huid kunnen we veilig behandelen.

Modernste lasers

De Alexandrite laser (755 nm), wordt ingezet op het pigment in het haarzakje, bij lichte tot getinte huidtypes.

De Nd-YAG laser (1064 nm), zorgt ervoor dat de bloedtoevoer van de haartjes uitgeschakeld wordt. Deze laser wordt gebruikt bij donkere tot negroïde huidtypes en is ook prima geschikt voor de zongebruinde huid!

We adviseren wel om de week voor je behandeling de zon of zonnebank te vermijden zodat je huid tot rust kan komen voordat je met de laserbehandeling begint. Ook raden we aan om een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken om de huid te beschermen.

Pigmentvlekken en couperose behandeling in de zomer

Pigmentvlekken zijn prima te behandelen in de zomer.

Mocht het nodig zijn om te behandelen met laser of IPL, dan adviseren wij om laserbehandelingen voor pigment- en couperosebehandelingen uit te stellen tot het najaar.

Bij behandeling van pigmentvlekken en couperose met behulp van laser of IPL is het namelijk cruciaal dat er voldoende contrast bestaat tussen de huid en de pigmentvlek of de vaatjes.

Wanneer je huid gebruind is door de zon, neemt het kleurverschil af, wat de behandeling minder effectief maakt. Daarom voeren wij meestal geen laserbehandelingen uit voor pigmentvlekken in de zomer en stellen wij deze uit tot het najaar.

DermaMedic biedt wel peelings aan die geschikt zijn voor de zomer, zodat je pigmentvlekken kunt verminderen en onder controle kunt houden. Het belangrijkste advies is om regelmatig zonnebrandcrème te smeren om te voorkomen dat pigmentvlekken ontstaan of verergeren.

Kan ik mijn tatoeage laten laseren in de zomer?

Jazeker! Als je huid niet gebruind is door de zon, dan kan je je tatoeage zonder problemen laten laseren in de zomer.

Wil je een afspraak maken voor een tattoo behandeling in de zomer maar kun je de zon niet vermijden, plak je tattoo dan af met een pleister of verbandje. De eerste weken na de laserbehandeling van je tatoeage, adviseren we om even niet in de zon te gaan. Tijdens je afspraak zal de huidtherapeut je goed adviseren.

Mag ik dan helemaal niet in de zon na de behandeling?

Na iedere (laser-) behandeling is het beter om je huid rust te geven zodat deze kan herstellen. Dit geldt niet alleen voor de zomer maar gedurende het hele jaar.

We adviseren om de week na de behandeling niet te zonnebaden of in de volle zon te zitten en goed te smeren met een zonnebrand met een hoge beschermingsfactor.

Smeren, smeren, smeren

In de zomer zijn we extra alert. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen. Bescherm je huid in de zomer goed tegen de zon en schadelijke uv-straling. Zorg in de zomermaanden voor een goede zonnebrandcrème naast je dagverzorging met vitamine C.

Daarnaast adviseren we ook pigment onderdrukkende ingrediënten te gebruiken en de productadviezen en de thuisprotocollen die je van ons hebt ontvangen, het hele jaar door goed op te volgen

Logo Dermamedic