Tatoeage verwijderen: 50% korting op 1ste behandeling - Klik hier

Zomer peeling: 3 Rose De Mer peels à €379 (t.w.v. € 447) + gratis Cleanser cadeau - Klik hier

Laserontharing: Bij bikinilijn of onderbenen, oksels gratis (t.w.v. €85) - Klik hier

Cryo: 3 behandelingen van €747 nu voor €575 - Klik hier

Acne na de zomer

Acne kun je herkennen aan een huid die snel glanst, vaak zijn er mee-eters, witte bultjes (black- en white heads) ontstekingen en roodheid zichtbaar. De huid is oneffen qua kleur, heeft een grovere structuur en er kunnen littekens zijn.

Vaak lijkt het alsof het beter gaat met de huid in de zomer, de kleur oogt egaler en er zijn minder onzuiverheden en ontstekingen. Echter, naarmate de zomer voorbij gaat kan het zijn dat er opeens weer een uitbraak ontstaat. Als je benieuwd bent waardoor dit veroorzaakt wordt, lees dan vooral verder.

Welke invloed heeft de zon op acne?

Door de zon word de huid droger en dikker. Het dikker worden van de huid is een natuurlijk beschermingsmechanisme van de huid om zich te beschermen tegen de schadelijke Uv-straling van de zon. Door het dikker worden van de huid kan talg minder goed naar buiten en zullen er meer onderhuidse talgophopingen vormen die kunnen gaan ontsteken en bovendien zorgen voor een oneffen huidstructuur.

Het droger worden van de huid stimuleert de huid om extra talg aan te maken waardoor er op den duur juist meer onzuiverheden en ontstekingen kunnen ontstaan.  

In de zomer wordt de huid bruiner, door het kleuren van de huid lijkt het alsof roodheden minder zijn geworden. Naarmate het bruine kleurtje minder wordt, zullen de roodheden vanzelf weer meer zichtbaar worden. Daarnaast kan het juist voorkomen dat de verkleuringen verergeren. De zon kan er voor zorgen dat ontstekingen of bestaande plekjes verkleuren en donkerder kleuren. Dit noemen wij een post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH), dit is een verkleuring die niet vanzelf zal weggaan. Het kan dus zijn dat je na de zomer juist meer last hebt van kleurverschillen en vlekjes op de huid.

Wat kun je zelf doen?

Het is heel belangrijk om in de zomer je huid goed te beschermen tegen de zon, het liefste met een (dag) crème met spf 30 of 50. Maar! Ons advies is om dagelijks een spf te gebruiken, het hele jaar door! Het reinigen van de huid is ook heel belangrijk, elke ochtend en elke avond, zodat alle vuil, vet en talg verwijderd wordt en je de kans op ontstekingen gaat verkleinen.

Ook is het na de zomer belangrijk dat de verdikte huidlaag weer dunner gaat worden. Hiervoor heb je een exfoliant nodig. Dit is een product wat de dode huidcellen gaat oplossen. Daarnaast werkt het verhelderend op PIH, lost het talg op en zorgt het ervoor dat de huid beter gehydrateerd is.

Wat kunnen wij voor jou doen?

Acnetherapie

Bij DermaMedic behandelen wij alle vormen van acne en acnelittekens

Iedere huid is uniek en reageert anders, dus er is geen standaardbehandeling. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Tijdens een intake gesprek zal er een behandelplan worden opgesteld dat volledig is afgestemd op jouw huid en wensen.  

De behandeling stemmen we af op de symptomen van acne. Dit kan gaan om milde puistjes of hevige acne. Het doel van de behandeling is om acne te verminderen en onder controle te krijgen. Er zijn diverse mogelijkheden om acne aan te pakken, een combinatie van behandelingen wordt vaak ingezet voor het beste resultaat. Dit is tevens mogelijk in combinatie met een behandeling door een arts. 

Chemische peeling

Een peeling behandeling zorgt voor exfoliatie en desquamatie, de bovenste laag cellen van de huid gaan versneld loslaten. Dit veroorzaakt een versnelde celdeling met als gevolg nieuwe aanmaak van collageen en elastine. Er vindt ook stimulatie van de GAG’s (hyaluronzuur) plaats en een beïnvloeding van de pigmentcellen. Het resultaat: de structuur van de huid wordt verbeterd. De huid houdt vocht beter vast en haar soepelheid en regelmatigheid worden verbeterd.

Rose de Mer

De RDM peeling is een 100% natuurlijke peeling. Door de combinatie van zee-planten, mineralen, zouten, vitamines en algen pakt het verschillende huidaandoeningen effectief aan.

De peeling zorgt voor exfoliatie, de bovenste laag cellen van de huid gaan versneld loslaten. Dit veroorzaakt een versnelde celdeling met als gevolg nieuwe aanmaak van collageen en elastine. De huid absorbeert meer vocht en haar soepelheid en regelmatigheid worden verbeterd. Dit geeft een verbetering op vele aspecten van de huid zoals: acne, acne littekens, PIH en hyperpigmentatie.  

Logo Dermamedic