Hyperpigmentatie

Bij hyperpigmentatie wordt meer pigment in de huid aangemaakt. Dit kan voorkomen bij onderstaande huidaandoeningen:

  • Postinflammatoire hyperpigmentaties: Bij lokale of uitgebreide ontstekingsprocessen treedt bijna altijd een donkere verkleuring op (acné, eczeem enz.)
  • Littekens
  • Melasma: een synoniem voor chloasma of zwangerschapsmasker. Het is een bruine verkleuring in het gelaat en soms ook in de nek. De verkleuring ontwikkelt zich langzaam en ontstaat zonder ontsteking van de huid. Het komt vaak voor bij zwangere vrouwen en wordt ook gezien bij vrouwen met aanleg voor melasma die de anticonceptiepil gebruiken.
    Melasma zal meestal vanzelf verdwijnen. Blootstelling aan zon tijdens de zwangerschap en de maanden erna kan er echter voor zorgen dat er pigmentatie overblijft. Daarom wordt vermijden van zonlicht en gebruik van een sunblock geadviseerd!
  • Lentigo solaris: een pigmentvlek, die ontwikkeld is op aan zonlicht blootgestelde huid. Deze plekken kunnen zich in de loop van het leven ontwikkelen. Eenmaal ontstaan, verdwijnen ze niet meer vanzelf. Ze kunnen soms flink groot worden en daarmee ontsierend, met name in het gezicht en op de bovenzijde van de handen.

Behandelmogelijkheden:
Camouflagetherapie en chemische peeling

Adresgegevens

DermaMedic Sittard
Rijksweg Zuid 78
6134 AD   Sittard
M: 06 - 812 56 565
E:

 

Adresgegevens

DermaMedic Valkenburg
Statenlaan 2D
6301 WE   Valkenburg
M: 06 - 483 38 232
E: