Pigmentvlekken overgehouden na de zomer?


Met de komst van de herfst neemt ons mooie bruine kleurtje af en zien we onze bleke huid weer tevoorschijn komen en worden pigmentvlekjes zichtbaar.

Wat zijn pigmentvlekjes?
Pigment wordt ook wel melanine genoemd. Pigment wordt in de huid gevormd door de melanocyten (pigmentvormende cellen). Te veel aanmaak van pigment en een niet juiste verdeling van het pigment zorgt voor ophopingen van pigment of te wel pigmentvlekken.

Herfst2018

 

Wat doet zonlicht?

Door de zon maakt het lichaam meer melanine (pigment) aan, om zich te beschermen tegen UV straling, zodat de onderliggende huid niet beschadigt. Heb je veel pigmentvlekken? Dan is je huid te vaak, te bruin geweest. Daarnaast spelen erfelijkheid en hormonen een rol bij de vorming van pigmentvlekken.

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekjes, dit zijn de pigmentvlekken die wij het meest tegen komen in de praktijk:

Melasma

Ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Bruine vlekken in het gezicht. De oorzaak ligt bij de hormonen maar de zon is een factor die ook mee kan spelen. Bijvoorbeeld bij langdurig gebruik van de pil. Melasma is te behandelingen maar heeft een chronisch karakter.

Lentigo solare

Ze noemen het ook wel ouderdomsvlekjes. Dit ontstaat door blootstelling aan de zon. Je ziet ze vaak op het gezicht, decolleté en op de handen.

Post inflammatoire hyperpigmentatie

Dit zijn pigmentvlekjes die ontstaan door irritatie of verwonding van de huid. Acne is hiervan een voorbeeld. Nadat de acne verdwenen is, blijven er dan donker gekleurde vlekjes over.

Er zijn verschillende soorten behandelingen om pigment aan te pakken. Hieronder een opsomming hiervan:      

  • Licht en lasertherapie
  • Peelingen
  • Cosmelan
  • Camouflagetherapie

Huidverzorging bij pigmentvlekken
Pigmentvlekken zijn moeilijk te behandelen, voor een beter resultaat zijn de juiste producten nodig. Producten van hoge kwaliteit, juiste ingrediënten keuze en concentratie zijn van groot belang. Wij adviseren, producten die de huid beschermen tegen de zon, producten die pigment remmende eigenschappen hebben en producten die de pigmentcellen tot rust brengen.

Benieuwd welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Neem dan contact op en maak een afspraak met één van onze huidtherapeuten voor een gratis consult en een persoonlijk op advies op maat. 

Adresgegevens

DermaMedic Sittard
Rijksweg Zuid 78
6134 AD   Sittard
M: 06 - 812 56 565
E:

 

Adresgegevens

DermaMedic Valkenburg
Statenlaan 2D
6301 WE   Valkenburg
M: 06 - 483 38 232
E: