Ook de huid beschermen tijdens de Wintersport!

Wintersport

Tijdens wintersport ben je uren in de zon. Weet daarom wat de zon in de bergen doet. De schadelijke effecten van de zon worden veroorzaakt door UV-stralen. De zonkracht (dat is de intensiteit van UV-straling) is niet altijd gelijk. In de bergen kan de zonkracht tot 2 keer zo sterk zijn als op zeeniveau door:
• de schone lucht. Stofdeeltjes in minder schone lucht houden een deel van de UV-straling tegen. In de schone lucht in de bergen kunnen de UV-stralen ongehinderd passeren. Op 2000 meter is de straling ruim 30 procent sterker dan op zeeniveau.
• de weerkaatsing van de zon op de sneeuw. Ruim 80 procent van de straling wordt door de sneeuw weerkaatst.
Goed om te weten: de zonkracht hangt niet af van de temperatuur. De zonkracht kan op een heldere, koele dag net zo hoog zijn als op een warme dag. Je kunt dan ook even snel verbranden, maar door de kou voel je dit vaak niet op tijd.

Om huidschade te voorkomen is het van belang om de huid met minimaal factor 30 in te smeren. Een zonnebrandcrème is vaak pas na 30 min actief. Zorg er dus voor dat je je insmeert voordat je naar buiten gaat. Tevens is het noodzakelijk de crème iedere 2 uur opnieuw aan te brengen. Vergeet ook vooral uw lippen niet in te smeren met een speciale UV beschermende lippenverzorging.

Elke huid is uniek en heeft een individuele advies nodig. Maak een afspraak bij DermaMedic laat je adviseren door één van onze huidtherapeuten.

Adresgegevens

DermaMedic Sittard
Rijksweg Zuid 78
6134 AD   Sittard
M: 06 - 812 56 565
E:

 

Adresgegevens

DermaMedic Valkenburg
Statenlaan 2D
6301 WE   Valkenburg
M: 06 - 483 38 232
E: