Je huid na de Carnaval!

Wat doet de carnaval met je huid?

carnaval fotoDe carnaval is weer voorbij. Het feest  waarbij we meerdere dagen verkleden, schminken, feesten en plezier maken. Vaak wordt er tijdens deze dagen minder aandacht besteed aan de huid en huidverzorging. De huid wordt kwetsbaar door weinig slaap, veel alcohol, weinig water, schmink, make-up en temperatuurverschillen tussen binnen en buiten.

Na een dag carnavallen, reinigen veel mensen hun huid niet, of minder. Door het niet (goed) reinigen van de huid blijft er viezigheid aanwezig tijdens het slapen. Hierdoor wordt uw huid grauw, raken de poriën verstopt, de huid kan vetter worden en er ontstaan puistjes en pukkels. Normaal hersteld de huid tijdens het slapen de opgelopen schade, maar in dit geval krijgt de huid daar niet de kans voor!

Daarom is het goed om na de carnavalsdagen extra aandacht te besteden aan de huid. Zodat je huid de opgelopen schade weer kan herstellen en repareren. Gebruik een goede exfoliant (AHA of BHA). Dit zorgt ervoor dat de bovenste dode huidcellen worden verwijderd en de huid minder dof en grauw uit gaat zien en werkstoffen van je dag en nachtcrème beter worden opgenomen in de huid. Zorg voor de juiste producten die het herstel proces van de huid versnellen na deze intensieve feestperiode.

Wat is nou het beste voor jou huid?
Elke huid is uniek en heeft een individueel advies nodig. Maak een afspraak bij DermaMedic voor een persoonlijk advies of een herstellende gezichtsbehandeling.

Adresgegevens

DermaMedic Sittard
Rijksweg Zuid 78
6134 AD   Sittard
M: 06 - 812 56 565
E:

 

Adresgegevens

DermaMedic Valkenburg
Statenlaan 2D
6301 WE   Valkenburg
M: 06 - 483 38 232
E: