Carnaval

Carnaval staat weer voor de deur. Het feest waar veel mensen naar uitkijken; meerdere dagen verkleden, schminken, feesten en plezier maken!

Helaas voor onze huid vaak iets minder plezierig.. Tijdens deze dagen besteden we minder aandacht aan de huid en huidverzorging. De huid wordt kwetsbaar door minder slaap, veel alcohol, weinig water, schmink, make-up en temperatuurverschillen tussen binnen en buiten.

Carnaval 2019
Na een dag carnaval vieren, reinigt men de huid niet of minder goed. Hierdoor blijft viezigheid aanwezig op de huid tijdens het slapen. Dat zorgt dat de huid grauw word, raken de poriën verstopt, kan de huid vetter worden en ontstaan puistjes en pukkels.
Normaal hersteld de huid tijdens het slapen de opgelopen schade, maar in dit geval krijgt de huid daar niet de kans voor.


Daarom is het goed om zeker ook tijdens het vieren door extra aandacht te besteden aan de huid. Reinig de huid extra goed als je schmink gedragen hebt, hydrateer de huid voor het slapen zodat je het herstelproces ondersteunt en probeer hier en daar ook eens een glaasje water te drinken…
Na afloop van het plezier en gehos is het goed je huid een extra handje te helpen bij het herstellen en repareren van de opgelopen schade.
- Gebruik een goede exfoliant (AHA of BHA). Dit zorgt ervoor dat de bovenste dode huidcellen worden verwijderd en de huid minder dof en grauw uit gaat zien en werkstoffen van je dag en nachtcrème beter worden opgenomen in de huid.
- Zorg voor de juiste producten die het herstel proces van de huid versnellen na deze intensieve feestperiode.
- Laat je huid behandelen met een herstellende en voedende kuur. Zo herstel je schade en geef je de huid de voeding die het mist.

Elke huid is uniek en heeft een individueel advies nodig. Maak een afspraak bij DermaMedic voor een persoonlijk advies of een herstellende behandeling.
Denk na de polonaise even aan de huid, zodat die na carnaval net zo mooi is.
Veul plezeer en alaaf!
DermaMedic

Adresgegevens

DermaMedic Sittard
Rijksweg Zuid 78
6134 AD   Sittard
M: 06 - 812 56 565
E:

 

Adresgegevens

DermaMedic Valkenburg
Statenlaan 2D
6301 WE   Valkenburg
M: 06 - 483 38 232
E: