Acne, wat kun je er aan doen?

Iedereen heeft wel eens last van een puistje hier of daar. Maar wat als je er steeds meer krijgt? Of als je er niet meer vanaf komt? Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om de gevolgen van acne aan te pakken. Wil je weten hoe, lees dan snel verder!

Dermamedic acnetherapieAcne is een aandoening van de talgklieren. Dit wordt veroorzaakt door hormonale verstoring. Hierdoor kun je een verhoogde talgklierproductie krijgen, een abnormale verhoorning van de bovenste huidcellen en ontstekingen door de aanwezigheid van bacteriën. Naast de hormonale verstoringen en erfelijke aanleg zijn er ook een aantal factoren die acne kunnen verergeren, zoals verkeerde huidverzorging, voeding of invloeden van buitenaf.

De behandeling stemmen we af op de symptomen van de acne. Het doel van de behandeling is om acne te verminderen en onder controle te krijgen. Er zijn diverse mogelijkheden om acne aan te pakken, een combinatie van behandelingen wordt vaak ingezet voor het beste resultaat:
• Reinigen van de huid: onzuiverheden, zoals ontstekingen en comedonen halen we leeg. Hiervoor gebruiken we een steriel naaldje, zodat we de talg er makkelijker uit krijgen.

• Peeling: een peeling bestaat uit verschillende ingrediënten die ervoor zorgen dat de bovenste huidlaag versnelt afschilfert. De huid wordt gestimuleerd om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. De verschillende soorten peelings die ingezet kunnen worden voor acne werken ontstekingsremmend, talg oplossend en verbeteren de huidstructuur.

• Acnelan Pack: een doeltreffende combinatie van een professionele behandeling in de praktijk en een opvolgende thuisverzorging. De acnelan behandeling pakt de overmatige talgproductie aan, normaliseert de activiteit van de talgklier, gaat ontstekingen tegen door het antibacteriële effect en pakt de abnormale verhoorning van de bovenste huidcellen aan.

• VPL: bij actieve acne ontstekingen kan VPL (Variable Pulsed Light) ingezet worden. VPL doodt bacteriën en verwarmt het talg in de talgklieren op, waardoor die vloeibaarder word en de poriën minder verstopt raken.

• Laser: de non-ablatieve Erbium Glass 1540 laser veroorzaakt schade aan de talgklieren, vernietigd de bacterie en verminderd de talgproductie.

Naast de behandelingen bij ons, is het ook belangrijk om thuis de huid goed te verzorgen met de juiste producten.
Wil je meer weten over wat we kunnen betekenen voor jou? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende intake.

 

Adresgegevens

DermaMedic Sittard
Rijksweg Zuid 78
6134 AD   Sittard
M: 06 - 812 56 565
E:

 

Adresgegevens

DermaMedic Valkenburg
Statenlaan 2D
6301 WE   Valkenburg
M: 06 - 483 38 232
E: