Vergoeding zorgverzekering Huidtherapie 2018

December is een gezellige drukke maand. Sinterklaas heeft het land alweer verlaten maar nu beginnen de voorbereidingen op de kerst! Erg gezellig allemaal maar..................
Vergeet vooral ook niet je zorgverzekering na te kijken. Vaak kost het veel tijd en energie om uit te zoeken welke zorgverzekeraar het beste bij je past. In de praktijk krijgen wij vaak de vraag welke huidtherapeutische behandelingen worden vergoed in 2018?
Huidtherapie wordt door de zorgverzekeraar veelal vergoed uit de aanvullende verzekering als je last hebt van acne, overbeharing en storende verkleuringen in het gelaat! Het betreft de volgende behandelingen:

Acnetherapie
Acne is een veelvoorkomend huidprobleem waar veel mensen tijdens hun puberteit mee te maken krijgen. Alleen tijdens de puberteit? Nee hoor, ook volwassenen hebben of krijgen last van acne.
De mate waarin iemand last heeft van acne verschilt per persoon. Ook de locatie kan zeer verschillend zijn (gelaat, borst, nek, schouders, rug). Het vergt kennis en ervaring om de juiste behandelmethode in te zetten en dient per persoon bekeken te worden. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden die geschikt zijn voor acne en restacne of acnelittekens. Ook hierbij geldt dat de keuze van de behandeling afhankelijk is van de ernst van acne.
Vergoeding
Acnetherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering niet vanuit de basis verzekering. U zult zich dus aanvullend moeten verzekeren mocht u hiervoor in aanmerking willen komen. Er moet sprake zijn van acne in het gezicht en/of hals. Op het lichaam wordt de acnetherapie helaas niet vergoed.
https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/acnetherapie.aspx

Laserontharen / elektrische epilerenlogo-NVH 1 kleur
Wie neemt er nou niet, graag voorgoed afscheid van ontsierende haren. Niet meer scheren, harsen of epileren. Informeer eens na de mogelijkheden zoals Elektrische epilatie of Laserontharen. De laser is voor de gepigmenteerde haren. Bij bepaalde golflengte neemt het donkere haarpigment de energie uit het licht in zich op als warmte. Dit geleid door de haar naar de haarwortel en die gaat door de warmte stuk. Voor de blonde, grijze en rode  haren is de oplossing elektrische epilatie.

Vergoeding  
Net als acnetherapie wordt lasertherapie vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wilt u in aanmerking komen voor vergoeding moet de overmatige haargroei zich in het gelaat of hals bevinden. Sommige verzekeraars vergoeden éénmalig een bedrag maar er zijn ook zorgverzekeraars die jaarlijks een bedrag vergoeden voor ontharen door middel van laser of elektrische epilatie. https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/laserepilatie.aspx

Camouflagetherapie
Storende huidverkleuringen zoals wijnvlekken, vitiligo, littekens, rosacea kunnen door de huidtherapeut behandeld worden met camouflagetherapie. Door middel van camouflagetherapie kunnen de huidverkleuringen minder opvallend worden gemaakt. Soms worden de camouflageproducten zoals de Lycogel ook vergoed.

Vergoeding
Ook camouflagetherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De zorgverzekeraar vergoedt (gedeeltelijk) de lessen om de camouflage aan te brengen en de camouflage producten maar dit verschilt per zorgverzekeraar. https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/camouflagetherapie.aspx

kwaliteitsregister paramediciIs er een verwijzing nodig?
Soms kan het voorkomen dat zorgverzekeraars voorafgaand aan de behandeling een verwijzing van de huisarts of specialist wensen. Kijk dit goed na in de polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar. Dit kan namelijk veranderd zijn voor 2018 ten op zichtte van 2017.

Kwaliteit
Wij hebben als praktijk contracten met iedere zorgverzekeraar. De behandelingen worden uitgevoerd door ervaren huidtherapeuten lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten(NVH) en staan geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici. De huidtherapeuten hebben een 4 jarige HBO opleiding gevolgd.

Adresgegevens

DermaMedic Sittard
Rijksweg Zuid 78
6134 AD   Sittard
M: 06 - 812 56 565
E:

 

Adresgegevens

DermaMedic Valkenburg
Statenlaan 2D
6301 WE   Valkenburg
M: 06 - 483 38 232
E: