Nazorg borstkanker – Lymfoedeem en littekens


Nazorg borstkanker – Lymfoedeem en littekensWanneer een vrouw te maken krijgt met borstkanker, verandert haar leven vaak ingrijpend. Naast de schrik, de angst en het verdriet ziet zij ook veelal lichamelijke problemen op zich af komen zoals een borstamputatie, een okselkliertoilet, chemotherapie, bestraling en/of het krijgen van lymfoedeem in arm of hand aan de zijde van de borst waar de tumor zat. Door de operatie kunnen er vervelende littekens ontstaan die trekken, verkleven en er niet fraai uitzien. Daarnaast kan er rond het geopereerde gebied lymfvocht achterblijven waardoor een pijnlijke geïrriteerde zwelling blijft zodat bijv. kleding moeilijk te dragen is. Op de langere termijn kunnen er door het niet goed functioneren van het lymfvatsysteem vochtophopingen optreden in vingers, hand en/of arm of borstgebied.

Deze klachten kunnen verergeren indien er geen behandeling wordt uitgevoerd. De huidtherapeut helpt u graag om deze klachten op tijd te verhelpen.

Wat houdt de behandeling in?
De behandeling kan bestaan uit verschillende onderdelen en wordt op uw persoonlijke klachten toegespitst. De behandeling kan onder andere bestaan uit:

- Manuele lymfdrainage
- Oedeem- en fibrosegrepen
- Ambulante compressietherapie
- Lymftaping
- Lymfapress
- LPG behandelingen
- Therapeutische elastische kous (TEK)
- Aanmeten van thoraxbandage
- Littekentherapie
- Adviezen, leefregels en oefeningen

Adresgegevens

DermaMedic Sittard
Rijksweg Zuid 78
6134 AD   Sittard
M: 06 - 812 56 565
E:

 

Adresgegevens

DermaMedic Valkenburg
Statenlaan 2D
6301 WE   Valkenburg
M: 06 - 483 38 232
E: