Micro-Needling

Dermapen behandelingHoe werkt Micro-Needling?
Bij Micro-Needling maken we gebruik van kleine naaldjes welke vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Dit zorgt ervoor dat de huid zich onmiddellijk op een natuurlijke manier gaat herstellen. Daarnaast wordt de aanmaak van collageen versneld. Door de automatische, verticaal vibrerende naaldjes en de tijdens de behandeling instelbare lengte van de naaldjes, verhoogt de Micro-needling de effectiviteit van de behandeling en verbeterd de opname van producten.

Het effect van Micro-Needling is dat er, op natuurlijke en veilige wijze, een enorm scala aan huidverbeteringen bereikt kunnen worden.

Behandelmogelijkheden:

Acne littekens en wondgenezing

  • Vult het littekenweefsel op
  • Breekt bestaand littekenweefsel af en versneld het genezingsproces van de wond.


Hyperpigmentatie / Verbetert de striae

  • Verbetert pigmentproblemen
  • Overmatig pigment breekt af
  • De huid gaat er stralender uitzien


Huidverstrakking en -verjonging

  • Verhoogt de opname van vocht en voedingsstoffen
  • Stimuleert de aanmaak van Collageen
  • De huid wordt steviger en gladder


Hoe vaak zal de behandeld plaats moeten vinden?

Micro-Needling doet men in eerste instantie in kuurverband. Een cosmetische kuur (dit is de oppervlakkige behandeling met een diepte van 0.2 en/of 0,3 millimeter) bestaat uit een 6-tal behandelingen met doorgaans 2/4 weken tussen behandelingen in. Om een optimaal effect te krijgen is het aan te raden om tussendoor een aantal peelingen te doen. Dit om het huidoppervlak te vergladden en een nog beter en sneller resultaat te krijgen. Daarna kan men
onderhoudsbehandelingen ondergaan. De aangewezen frequentie van de onderhoudsbehandelingen hangt af van wat u verder aan huidverzorging doet. Een medische kuur (dit is de diepe behandeling met een diepte van 0,5 / 1.0 / 2.0 / 2,5 millimeter) bestaat uit een 3-tal behandelingen met doorgaans 6/8 weken tussen de behandelingen in. Ook hier kunnen er tussendoor een aantal peelingen worden gedaan om zo een nog beter resultaat te krijgen. Dit is alleen een advies en is niet noodzakelijk.

Hoe ervaart u de behandeling?
Micro-Needling is niet geheel pijnloos maar de behandelingen zijn over het algemeen heel goed te verdragen. Wordt de behandeling op gevoelige plekken uitgevoerd, dan kan er indien gewenst gebruik worden gemaakt van Emla- Crème. Deze crème wordt een uur voor de behandeling aangebracht en geeft een verdovende werking. (crème enkel te verkrijgen op recept bij de huisarts)

Hoe ziet de huid er na de Mico-Needling uit?
Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak en de lengte van de naalden zal de huid er roze/ rood uit gaan zien. Bij sommige huidtypes zal dit snel verdwijnen, bij andere kan de roodheid enkele dagen aanblijven. Bij een diepere behandeling kan de huid licht gaan schilferen. Dit is een positief effect omdat de dode huidcellen "afschilferen" en nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Wij adviseren om de huid goed te beschermen met een SPF 30 en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op de behandelde huid.

Wanneer ziet u het resultaat?
We zijn gewend om in aantallen behandelingen te denken. Echter bij Micro-Needling gaat die manier van meten niet op. Het resultaat van een Micro-Needling kuur laat even op zich wachten. U moet dus wel geduld hebben. In het geval van anti-aging wensen is het wellicht handig om te weten dat het minimaal 6 weken duurt om collageen en elastine aan te maken, en dat er meerdere behandelingen nodig zijn.

Voor alle duidelijkheid: u gaat al wel resultaat zien in de loop van uw kuur, maar het eindresultaat van de kuur heeft u pas 4 tot 6 maanden na de laatste behandeling. In het geval van littekenverbetering ziet u al eerder resultaat en dit geldt ook voor pigmentvlekken. Beide verbeteren aanzienlijk binnen 2 tot 3 maanden.

Adresgegevens

DermaMedic Sittard
Rijksweg Zuid 78
6134 AD   Sittard
M: 06 - 812 56 565
E:

 

Adresgegevens

DermaMedic Valkenburg
Statenlaan 2D
6301 WE   Valkenburg
M: 06 - 483 38 232
E: