Endermologie (LPG) lichaam

Endermologie betekent letterlijk ‘door de huid’ en is een therapie die uitgevoerd wordt met een LPG apparaat. Doordat de behandeling gebaseerd is op een diepe, mechanische massage, kan endermologie blokkades opheffen, zorgen voor een betere stofwisseling en een efficiëntere bloedcirculatie. Een behandeling met het LPG apparaat is vrijwel pijnloos en kan in combinatie met een andere behandeling zoals MLD (manuele lymfe drainage) en littekentherapie als prettig en zeer effectief ervaren worden.


Wanneer kan het LPG toegepast worden?
Endermologie kan worden toegepast bij brandwonden, littekens, fibrose, bestraalde huid, lymfoedeem, lipoedeem en bij voor- en nabehandeling van chirurgische ingrepen.

Bij brandwonden zorgt het LPG apparaat voor een bevordering van een gerichte ontwikkeling van de verbrande huid en onderhuid. Het doel van de behandeling is hierbij om de huid weer de mobiliteit terug te geven en het weefsel soepel te maken. De beste resultaten kunnen worden verkregen als de techniek in een vroeg stadium consequent wordt toegepast.

Het LPG apparaat kan worden ingezet bij littekens. Het komt voor dat littekens verkleefd raken waardoor dit gebied moeilijk manueel te behandelen is. Littekenmassage in combinatie met het LPG apparaat bied een dieper bereik in de weefsels waardoor een litteken soepeler wordt. Na het ontstaan van een litteken kan het LPG apparaat ongeveer na 6 weken worden toegepast. Echter dient de wond/litteken genezen te zijn.

Tevens kan het LPG apparaat ingezet worden bij oedeemtherapie. Als oedeem voor een lange periode onbehandeld blijft kan er fibrose ontstaan. Het LPG apparaat kan de fibrose losser maken.


Hoe werkt het LPG apparaat?
Het LPG apparaat heeft meerdere behandelkoppen. Hierdoor kan er specifiek gebruik worden gemaakt van een kop voor een bepaalde indicatie. In de behandelkop zitten mechanische, roterende rollers, welke onafhankelijk van elkaar bewegen. Tevens wordt en lucht aangezogen zodat de huid die zich tussen de rollers bevinden licht omhoog wordt gezogen. Het behandeld gebied met het LPG apparaat wordt vacuüm gezogen en gemasseerd zodat verklevingen en- of fibrose worden opgeheven of verminderen, zodat de (onder)huid weer soepeler wordt en klachten verminderen.

De frequentie van de behandelingen zal aan de hand van de bevindingen van de huidtherapeut worden bepaald. Een behandeling in combinatie met het LPG apparaat zal regelmatig herhaald moeten worden voor een effectief resultaat.

Adresgegevens

DermaMedic Sittard
Rijksweg Zuid 78
6134 AD   Sittard
M: 06 - 812 56 565
E:

 

Adresgegevens

DermaMedic Valkenburg
Statenlaan 2D
6301 WE   Valkenburg
M: 06 - 483 38 232
E: