Acnétherapie

Acné kan voorkomen bij jongeren in de puberteit, maar ook op latere leeftijd.

Het is een aandoening van de talgklierfollikel. De huid bevat op elke vierkante centimeter ongeveer vijftien talgklieren. Op verschillende delen bevinden zich veel meer talgklierfollikels, zoals in het gelaat, op de schouders, de borst en het bovenste deel van de rug. Op deze delen komt acné veelal voor. Om de huid soepel te houden, produceren ze talg (huidsmeer). De talgklieren monden uit in haarzakjes. Als de openingen van de haarzakjes verstopt raken, ontstaat acné.

De precieze oorzaak van acné is nog niet bekend. Duidelijk is wel dat acné ontstaat door een combinatie van verschillende factoren, zoals een verhoogde talgproductie, een stoornis in het verhoorningsproces en afsluiting van het talgklierkanaal, bacteriën die van nature in het haarzakje en in de talgklieren aanwezig zijn en hormonale veranderingen.

Hoe is acné te herkennen?
Er zijn verschillende kenmerken van acné, zoals een glimmende huid, vette huid, zwarte puntjes (blackheads) witte bolletjes onder de huid (whiteheads), rode pukkeltjes (papels) en puistjes met gele puskopjes (pustels).

Acnétherapie:
Acnétherapie is verschillend per persoon en acnévorm. Als er door een specialist of de huisarts medicatie is voor geschreven, zal de behandeling hierop worden aangepast.

De behandeling bestaat uit het reinigen van de huid en het uitdrukken van de black- en whiteheads. Tevens zullen er ook huid adviezen verstrekt worden.

Het doel van de acnétherapie is het voorkomen van ontstekingen en littekens.

Adresgegevens

DermaMedic Sittard
Rijksweg Zuid 78
6134 AD   Sittard
M: 06 - 812 56 565
E:

 

Adresgegevens

DermaMedic Valkenburg
Statenlaan 2D
6301 WE   Valkenburg
M: 06 - 483 38 232
E: